Τα «Διαμάντια» της ομορφιάς

Posted on Απρ 20 2015 - 10:11μμ by sofia
|

Η νέα επαναστατική μέθοδος στο χώρο της Ομορφιάς είναι η Μικροδερμοαπόξεση με διαμάντια, σε συνδυασμό με την εναπόθεση μάσκας που περιέχει καψαλίδια ρυθμιζόμενης απελευθέρωσης υαλουρονικού οξέως και τείνει να αντικαταστήσει τις κλασσικές εφαρμογές του υαλουρονικού οξέως. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;
Το υαλουρονικό οξύ (HA)είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρματος με την χαρακτηριστική ιδιότητα να προσελκύει και να συγκρατεί μεγάλη ποσότητα νερού που φτάνει έως και 1.000 φορές το βάρος του. Η ιδιαιτερότητά του στο να δεσμεύει μεγάλες ποσότητες νερού και να εγκλωβίζει την υγρασία, βοηθάει το δέρμα να διατηρείται ενυδατωμένο και να επιτείνει την ελαστικότητά του.

Επιπλέον, το HA συμβάλλει στο σχηματισμό νέων κυττάρων και στην αντικατάσταση των κατεστραμμένων κυττάρων, ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και άλλων ουσιών που συμβάλλουν στη διατήρηση της δομής του δέρματος, προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες με αποτέλεσμα να ενισχύει την επουλωτική ακαι αναπλαστική ικανότητα του δέρματος.

Η μεγαλύτερη ποσότητα HA βρίσκεται στο δέρμα, περίπου 50% του συνόλου του σώματος, ενώ το υπόλοιπο βρίσκεται στους οφθαλμούς και στις αρθρώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1/3 του συνολικού ΗΑ του σώματος χάνεται και αναπληρώνεται κάθε ημέρα. Ωστόσο, με την πάροδο των χρόνων, αρχίζει να μειώνεται η παραγωγή HA, κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο λεπτό, να αποκαθίσταται απώλεια όγκου του προσώπου και να επιδεινώνεται ο σχηματισμός ρυτίδων και γραμμών γύρω από τα μάτια και το στόμα.

Η απώλεια και η έλλειψη υαλουρονικού οξέως μπορεί να αντικατασταθεί με υαλουρονικό οξύ σε μορφή ενέσιμου εμφυτεύματος για τη βελτίωση των ρυτίδων και αύξηση του όγκου των χαρακτηριστικών του προσώπου, καθώς επίσης στην μεσοθεραπεία προσώπου σε συνδυασμό με πολυβιταμίνες, οπότε προσδίδει στο δέρμα σφρηγιλότητα, ελαστικότητα και βαθιά ενυδάτωση. Επίσης το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται σε μορφή επιθεμάτων (εμποτισμένη γάζα) στο πρόσωπο μετά από επεμβατικές ή μη επεμβατικές τεχνικές ανάπλασης προσώπου, σε περιπτώσεις εκδορών, εγκαυμάτων, χειρουργικών τομών ως επουλωτικό του δέρματος.

Η νέα επαναστατική μέθοδος: Μικροδερμοαπόξεση με διαμάντια σε συνδυασμό με την εναπόθεση μάσκας που περιέχει καψαλίδια ρυθμιζόμενης απελευθέρωσης υαλουρονικού οξέως.

Η Μικροδερμοαπόξεση με διαμάντια είναι μη επεμβατική μέθοδος απομάκρυνσης της εξωτερικής κεράτινης στοιβάδας της επιδερμίδας με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος που αποτελείται από ένα κύλινδρο από ανοξείδωτο ατσάλι στον οποίο έχουν συγκολληθεί βιομηχανοποιημένα διαμάντια ώστε να δημιουργείται μια επιφάνεια απόξεσης.

Στο πρόσωπο, η μικροδερμοαπόξεση με διαμάντια εξασφαλίζει τη βελτίωση των λεπτών ρυτίδων, των δυσχρωμιών και των ουλών, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που κάνουν το δέρμα να δείχνει θαμπό και ταλαιπωρημένο και τελικώς επιτυγχάνει την λεία και λαμπερή όψη της επιδερμίδας.

Η μικροδερμοαπόξεση πραγματοποιείται με τη χρήση ενός κυλίνδρου από ανοξείδωτο ατσάλι στον οποίο έχουν συγκολληθεί βιομηχανοποιημένα διαμάντια έτσι ώστε να δημιουργείται μια επιφάνεια απόξεσης. Τα νεκρά κύτταρα πού κάνουν το δέρμα να δείχνει θαμπό και ταλαιπωρημένο απομακρύνονται, οι διασταλμένοι πόροι συρρικνώνονται και η επιδερμίδα γίνεται λεία και λαμπερή, χωρίς τον κίνδυνο εκτόξευσης μικροκρυστάλλων όπως γίνεται στην κλασική δερμοαπόξεση, που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα και στα μάτια.

Επιπλέον ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από τους ινοβλάστες, με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέας σφριγηλής και ελαστικής επιδερμίδας, τη βελτίωση των λεπτών ρυτίδων, των δυσχρωμιών και των ουλών από ακμή. Μετά το τέλος της θεραπείας στην λεία και απαλλαγμένη από νεκρά κύτταρα επιδερμίδα τοποθετείται ειδική μάσκα που εμπεριέχει καψαλίδια ρυθμιζόμενης απελευθέρωσης υαλουρονικού οξέως. Με ελαφρά πίεση, τα καψαλίδια σπάνε και απελευθερώνεται το υαλουρονικό οξύ έτοιμο προς δράση.Στο τέλος της θεραπείας το δέρμα απαλλαγμένο από τα νεκρά κύτταρα απορροφά σε μεγαλύτερο βαθμό τα καλλυντικά, επιτυγχάνοντας έτσι την βαθύτερη ενυδάτωση του δέρματος. Ενδείκνυται για όλους τους τύπους δέρματος ακόμη και των πιο ευαίσθητων.

Αντενδείξεις για την θεραπεία αποτελούν τα σοβαρά καρδιαγγειακά νοσήματα, επιληψία, εγκυμοσύνη, άτομα με εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα και δερματικές βλάβες.