Φωτογήρανση: Πως θα νικήσετε τον μέγα «εχθρό» του καλοκαιριού!

Posted on Μάι 18 2015 - 10:12μμ by sofia

Η μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο, χωρίς τη σωστή πρόληψη και χρήση αντηλιακού – αλλά και τη γενικότερη φροντίδα της επιδερμίδας μας – είναι αυτή που μπορεί να προκαλέσει τη Φωτογήρανση. Το πρώτο σημάδι είναι η εμφάνιση καφέ κηλίδων, οι οποίες ανάλογα με τον τύπο δέρματος εκδηλώνονται διαφορετικά. Οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες παρουσιάζουν δυσχρω­μίες, πανάδες, ξηρότητα ή και κατά τόπους σκλήρυνση. Στις σκουρόχρωμες επιδερμίδες παρατηρείται μία διάχυτη υπερμελάγχρωση (έντονες καφέ κηλίδες) και πιο άγρια υφή. Αιτία της Φωτογήρανσης το καλοκαίρι αποτελεί το γεγονός ότι οι σμηγματογόνοι αδένες υπερ-λειτουργούν με τη ζέστη, με αποτέλεσμα το δέρμα μας να «μπουκώνει».

Η Κατερίνα Καλουτσάκη, ιδιοκτήτρια του Spa Spanio στην Νέα Σμύρνη – Πτυχιούχος ΤΕΙ Αθηνών Κοσμητολογίας και Αισθητικής και HND city college of Manchester – μας συμβουλεύει πως θα νικήσουμε τον μέγα «εχθρό» του καλοκαιριού, αποφεύγοντας τα ανεπιθύμητα σημάδια της Φωτογήρανσης.

Πρώτα από όλα, σύμφωνα με την κυρία Καλουτσάκη, θα πρέπει να προετοιμάσουμε το δέρμα μας σωστά με έναν Καθαρισμό Προσώπου για τη διάνοιξη των πόρων, αποκλειστικά από αισθητικό, που θα ακολουθήσει όλες τις κατάλληλες διαδικασίες για την αποφυγή τυχόν μολύνσεων. Κατά τη διάρκεια του Καθαρισμού, απομακρύνεται το σμήγμα, ώστε το δέρμα να μπορεί να αναπνέει, αλλά και να απορροφά τα συστατικά των ενυδατικών προϊόντων – όπως οι κρέμες και τα serum. Επιπλέον, ο Καθαρισμός Προσώπου ενισχύει την άμυνα του δέρματος απέναντι στον ήλιο και τους εξωγενείς παράγοντες που το επηρεάζουν.

Ο Καθαρισμός Προσώπου, μας εξηγεί η κυρία Καλουτσάκη, θα πρέπει στη συνέχεια να συνοδεύεται από την καθημερινή χρήση των κατάλληλων Προϊόντων Ενυδάτωσης, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας καθενός από εμάς και φυσικά από την χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο με ιδανική συχνότητα ανανέωσης στα καλοκαιρινά μας μπάνια ανά 2 ώρες περίπου.

Για να υποδεχθείτε κι εσείς, λοιπόν, άφοβα το καλοκαίρι, χωρίς τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου και τα ανεπιθύμητα σημάδια της Φωτογήρανσης, το Spa Spanio προσφέρει σε όλα τα μέλη του iLikeBeauty.Gr, ένα προνομιακό πακέτο Περιποίησης Προσώπου με ΔΩΡΟ το Αντηλιακό Προσώπου Heliocare Gel ή Compact με SPF50*, που περιλαμβάνει:

  • Καθαρισμό Προσώπου, με εξαγωγή του σμήγματος,
  • Βαθιά Ενυδάτωση Προσώπου και
  • Σχηματισμό Φρυδιών για ακαταμάχητο βλέμμα

στην τιμή των €60 (συμπ/νου του ΦΠΑ), έως και τις 20/6/2015.

Για να κάνετε χρήση του προνομιακού πακέτου Περιποίησης Προσώπου με ΔΩΡΟ το Αντηλιακό Προσώπου Heliocare Gel ή Compact με SPF50, κάντε online την κράτησή σας εδώ.

Επιπλέον, το Spa Spanio προσφέρει 15% έκπτωση σε όλα τα μέλη του iLikeBeauty.Gr, που θα πραγματοποιήσουν online τις παραγγελίες τους, έως και τις 20-06/2015. Πατήστε εδώ για να κάνετε online την παραγγελία σας, 24 ώρες το 24ωρο, με αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

* Ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.